Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fórum
Nincsenek témák!
Házhozszállítás

Fűnyírók


Üdvözöljük Áruházunk HECHT fűnyíró osztályán. Kínálatunkban megtalálhatóak az egyszerűbb elektromos fűnyíróktól kezdve, a modern robotfűnyíróig minden.

Választás előtt gondolja át mire és milyen nagy területen szeretné használni a fűnyírót. Kisebb kertekben elegendő az elektromos fűnyíró, nagyobb kertekben benzinmotoros vagy robotfűnyíró vásárlását javasoljuk.


Sorrend:


prev
next

A motor


Vásároljon olyan fűnyírót, amely minőségi motorral rendelkezik, és amely megfelel az elvárt munkavégzéshez. Nagy teljesítményű fűnyírókat kínálnak, kezdve a kicsi, gyengébbtől a nagy fordulatszámú fűnyíróig és kerti traktorokig. A Hecht viszonteladója segít kiválasztani az Ön udvarának megfelelő motorméretet. Keressen egy Hecht kereskedőt a környéken.

 

Az udvar mérete


Az udvar mérete segít meghatározni az Ön igényeinek leginkább megfelelő fűnyírót. Általában egy gyalogos fűnyíró jó választás az udvarok számára, amelyeknek körülbelül egy hektár vagy annál kevesebb a földterületén. Minél kisebb az udvar, annál kisebb lehet a fűnyíró gép - a fűnyíró tényleges szélessége egyetlen lépésben levágható. Az 50 cm es, tolható fűnyíró tökéletesen alkalmas kis udvarra, de valószínűleg 50-60 cm-es hüvelykes fűnyírót szeretne egy nagyobb udvarra, hogy csökkentse a kaszálás idejét.

A 3/4 hektárosnál nagyobb udvaroknál vegye figyelembe a hátsó motoros fűnyírót vagy a fű- és kerti traktorod. A hátsó helyzetben felszerelt motorokkal ellátott kaszálógépek jó láthatóságot és kiváló mobilitást biztosítanak a fák, virágágyások és egyéb terepen. Kaphatók 60-80 cm es szélességű kaszálódelekkel és 12-20 lóerős motorokkal.

Az egy-három hektáros tartományba eső udvarokhoz megfelelő lehet egy magas forduló motoros vagy az első motoros fűnyíró traktor. Keressen legalább 14-16 LE teljesítményű és széles - legalább 80-110 cm es - kaszálógéppel a fűnyírót, hogy gyorsan elvégezze a fűnyírását.

A három hektárnál nagyobb udvarokat leginkább egy nagyobb fordulatú lovas vagy kerti traktor kezelheti. Keressen olyan modelleket, amelyek legalább 18 lóerős motorokkal és kaszálófedélzetekkel rendelkeznek a 110-125 cm es tartományban.Az udvar terepe


Egy kis, sík udvarhoz csak egy tipikus, mögé állós fűnyíró szükséges. Ha az udvar lejtős vagy dombos, akkor inkább egy önjáró, mögé állós fűnyírót érdemes fontolóra vennie, mint amelyet Önnek kell tolnia. A nagy hátsó kerekekkel felszerelt fűnyírót könnyebben lehet manőverezni egyenetlen terepen. Minden kaszáló fűnyíró változatos terepen képes kezelni, bár egyes fűnyírók jobban kezelik a lejtőket, mint mások. A benzinmotoros fűnyíró esetében, ha pld árkokat, vagy meredekebb emelkedőket is nyírnia kell, kérje ki a kereskedője, vagy más szakember véleményét, mert nem minden motor olajozása engedi meg a meredek használatot.

Vigyázni kell a lejtőkön és dombokon történő kaszálás során. Gyalogos fűnyírónál mindig szembe menjen az emelkedőnek, vagy a lejtőnek, és a fűnyíró Ön előtt legyen, soha ne húzza maga után. Ha így csinálná, és megbotolna, magára húzná a fűnyírót, ami baleset veszélyes.  Legfontosabb a biztonság, és ebbe a kategóriába tartozik a lábbeli, és a ruházat megválasztása is. Munka közben óvja arcát, szemét, valamint a hallását is.

 

Az Ön fizikai állapota


A fűnyíró kiválasztásakor vegye figyelembe korát és fizikai állapotát. Egy önjáró fűnyíró megfelelő lehet még egy nagyon kicsi udvarra is, ha a fűnyíró tolása fizikailag nehéznek bizonyul. Hasonlóképpen, a motoros fűnyíró lehet a megfelelő választás egy fél hektáros udvarra, ha nem tudsz könnyedén járni a fűnyíró mögött.